WK Shirtfestival

Het WK voetbal zorgt iedere 4 jaar voor nieuwe shirts van deelnemende landen die onderdeel worden van de geschiedenis. Een collectie die inmiddels opgeteld 834 unieke exemplaren telt. Maar welk shirt is het mooiste WK-shirt aller tijden?

De bijzondere designs van de landenshirts zijn een belangrijk onderdeel van de herinneringen die ons van een wereldkampioenschap bijblijven. Denk maar aan de duikkopbal van Van Persie, de hand van God van Maradonna en de kopstoot van Zidane. We kunnen het moment eindeloos afspelen in ons hoofd en weten precies welk shirt de speler aan had. Met trots gedragen, herkenbaar voor de cultuur en eeuwenoude historie van het land. De één klassiek, de ander met het gekste design. Iedere vier jaar weer een lust voor het oog.

Met die gedachte startten we samen met het DPG het 'WK Shirtfestival’, waar we op zoek gaan naar het mooiste WK-shirt aller tijden. De retrodesigns van de jaren '90 of de moderne twists van nu. Allemaal maken ze kans. Kies jij voor een shirt met sentiment of gewoon een mooi ontwerp? Neem een kijkje in de shirtgalerij waar 834 unieke shirts te bewonderen zijn en stem op jouw favorieten.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates