Triple Double en UEFA slaan handen ineen met internationale campagne om levens te redden

Na het succes van eerdere samenwerkingen, zoals 'Sign for an equal game' en 'FootbALL', roept deze nieuwe campagne op tot actie met een indrukwekkende line-up van wereldsterren, waaronder Erling Haaland, Lautaro Martínez, Ana Marković, Ruud Gullit, Gareth Bale, Thierry Henry, Didier Deschamps en Rio Ferdinand.

Initiatief van UEFA en European Resuscitation Council
Het initiatief van UEFA en de European Resuscitation Council, richt zich op het belang van reanimatie. Met een hartstilstand als de derde belangrijkste doodsoorzaak in Europa, benadrukt de campagne het belang van snelle actie. Elke minuut telt, want de overlevingskans neemt per minuut met 10% af.

Interactieve reanimatiecursus
De campagne, die sinds deze week live is, nodigt voetbalfans uit om deel te nemen aan een interactieve reanimatiecursus op het platform get-trained.com. In minder dan vier minuten leren voetbalfans de essentiële vaardigheden van reanimatie, toegankelijk in 40 verschillende talen.

"Je hoort helaas vaak over hartstilstanden in stadions of op het voetbalveld. Als deze campagne zelfs maar één extra leven kan redden, beschouwen we dat als een succes."

— Guido Klomp, directielid Triple Double

Engagement van voetbaliconen
De betrokkenheid van de voetbaliconen maakt de training op get-trained.com uniek. In een virtuele kleedkamer nodigt Ruud Gullit voetbalfans uit om samen met de sterren deel te nemen aan de cursus. Interactieve vragen begeleiden gebruikers door de module, met reacties van de spelers op gegeven antwoorden. Later dit voorjaar lanceert UEFA ook een verkorte versie van de training op Instagram.

Een climax tijdens UEFA EURO 2024
De campagne is vanaf nu te zien op alle kanalen van UEFA. Met EURO 2024 op komst krijgt de campagne nog meer zichtbaarheid. Rondom wedstrijden lanceren we met UEFA TV-commercials die ook zichtbaar zijn in en rondom stadions. Ook in alle fanzones van de tien gaststeden vinden activiteiten plaats rondom dit onderwerp.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates