Waterstofmissie gaat voor goud bij Olympics 2024

Missie H2 verlengt haar samenwerking met TeamNL tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Het consortium wil hiermee de nationale waterstofbeweging in Nederland verder aanjagen in de energietransitie.

Missie H2 is een consortium van acht partijen uit de waterstofketen. Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Toyota zijn in 2019 gestart met de missie. Op weg naar Parijs krijgen zij versterking van Vopak en Eneco.

Onder de campagnevlag ‘Samen maken we Nederland Waterstofland 2030’ wil Missie H2 samen met TeamNL, waterstofambassadeurs Kiran Badloe en Marit Bouwmeester en de (water)sportbonden, met positieve energie de inmiddels gestarte waterstofbeweging inspireren, verbinden en versnellen.

In Nederland hebben we immers de unieke kans om samen ‘Nederland Waterstofland’ te realiseren. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig: we hebben de Noordzee voor grootschalige productie van windenergie, de zeehavens als logistieke hubs, enorm veel kennis over waterstof in de mobiliteit en huishoudens, grote industrieclusters die de overstap naar waterstof willen maken én een van de betere energietransportnetwerken van de wereld.

Net als tijdens de Road to Tokyo is Triple Double tot en met Parijs verantwoordelijk voor de creatie en activatie van het partnership met TeamNL.


Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates