Voetbal & Maatschappij centraal bij Shirtsponsor Inspirience

De rol van voetbal in de maatschappij wordt steeds groter. Reden voor Triple Double, Markteffect en Abovo om tijdens de zesde editie van de Shirtsponsor Inspirience verder in te zoomen op dit thema.

Verantwoordelijken van shirtsponsors van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Eredivisie Vrouwen kwamen in de Soester Duinen bijeen voor een inspiratiesessie. Thomas Huigen van Markteffect trapte af met de resultaten van een onderzoek naar de maatschappelijke betrokkenheid van sporters, de perceptie van de consument over maatschappelijke campagnes en de maatschappelijke discussie. Hoogleraar Sandra Meeuwsen van de Erasmus Universiteit sloot daarop aan met haar visie op de rol van voetbal in de maatschappij en de transitie die hierin bezig is.

De sessie werd afgesloten met twee interessante paneldiscussies. Met Gijs de Jong (KNVB), Sandra Meeuwsen (Erasmus Universiteit) en Ruud van der Knaap (Triple Double) bekeken we aan de hand van verschillende stellingen de huidige rol van voetbal in de maatschappij. Met Guus Pennings (Philips), Christian van der Ven (KPN) en Willem-Albert Bol (Abovo) keken we naar de rol die merken en media kunnen spelen in maatschappelijke kwesties.

Geïnteresseerd in de inhoud van dit event, en ontvang je graag de slides? Neem dan contact op met Matt Bolhuis via matt@tripledouble.nl.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates