Triple Double onderdeel van La Vuelta Holanda-peloton

Aankomend weekend is het dan eindelijk zover, de renners van La Vuelta gaan drie geweldige etappes afleggen door Utrecht en Noord-Brabant. Het is de 77ste editie en slechts de vierde keer dat het Spaanse wielerspektakel buiten Spanje start.

Na een afgelasting in 2020 mogen de provincies Utrecht en Noord-Brabant dan eindelijk de start van La Vuelta organiseren. In opdracht van deze provincies en de gemeenten Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda heeft Triple Double een grote bijdrage mogen leveren aan dit mondiale evenement. Deze rol binnen de Nederlandse projectorganisatie La Vuelta Holanda, is in 2019 bedongen door Michel van Grunsven en voormalig collega Dagmar van Stiphout.

Rol van Triple Double
In voorbereiding op de start in 2020 ontwikkelde Triple Double de commerciële- en marketingstrategie, huisstijl, website en ontwikkeling en implementatie van de city dressing. Vanwege de coronapandemie werd het event afgelast. Eind 2021 zijn de werkzaamheden weer opgepakt. Partnership managers Eric Lankers en Matt Bolhuis bouwden het partnerhuis en onderhielden alle relaties met de official partners. Sportmarketeer Inge Rombouts was medeverantwoordelijk voor de marketing en communicatie, en heeft ervoor gezorgd dat La Vuelta Holanda goed zichtbaar is in alle parcoursgemeenten. Daarnaast heeft Triple Double meegewerkt aan het maatschappelijke partnerschap van Fonds Gehandicaptensport. Vanuit de gedachte dat iedereen mee moet kunnen doen, is de campagne ‘Maak sport eerlijk’ door ons ontwikkeld. Het werven van fondsen voor de realisatie van sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking stond centraal.

Wanneer een groot internationaal wielerevenement naar Nederland komt, wil je daar als sportmarketingbureau onderdeel van uitmaken. Zowel voor als achter de schermen is er door verschillende Triple Double'ers immens veel en mooi werk verzet. Van het ontwikkelen van de huisstijl tot aan het sluiten van waardevolle partnerships. Aankomend weekend vieren we dit succes trots en voldaan als team langs het parcours.

— Guido Klomp, Business Director Triple Double

Programma
Donderdag 18 augustus worden de deelnemende ploegen tijdens een live tv-presentatie gepresenteerd en vrijdag barst het grote feest los. Tijdens de eerste etappe koersen de renners met de ploegentijdrit door de straten van Utrecht. De tweede etappe gaat van start in het historische centrum van ’s-Hertogenbosch en eindigt na een rit van 175km bij Utrecht Science Park. Etappe 3 is een rit die start en finisht in Breda, maar is met 194km door de provincie wel de langste etappe van deze La Vuelta editie.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates