Rocket Darts en TU Delft presenteren nieuwe dartpijl.

Delftse onderzoekers hebben mogelijk een baanbrekende dartpijl ontwikkeld die de prestaties van topdarters aanzienlijk kan verbeteren. Zo is de dartpijl minder gevoelig voor fouten van de darter en daardoor bijna 50 procent preciezer dan een conventionele dartpijl.

Verschillende topdarters en de Nederlandse pers waren dinsdagmiddag samengekomen in het lab van de faculteit lucht- en ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit van Delft om een nieuwe dartpijl te testen. Rocket Darts - een spin-off van de TU Delft en onderdeel van de Aerospace Innovation Hub - ontdekten dat de aerodynamische en ontwerpprincipes die ze voor vliegtuigen en raketten gebruiken, ook potentieel hebben om de prestaties van dartpijlen te verbeteren.

Onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode kregen eerst inzicht in hun persoonlijke manier van werpen voordat ze met de nieuwe pijl aan de slag mochten. Met publicaties in onder andere het AD, NRC, de Volkskrant en De Telegraaf en items in het Jeugdjournaal en RTL Nieuws werd het nieuws breed opgepakt in de media.

Triple Double adviseert Rocket Darts en de TU Delft rondom de introductie van de nieuwe pijl.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates