Philips en PSV zoeken 1913 nieuwe bloeddonors

Door vergrijzing van de groep bloeddonors, dreigt er een tekort. Philips en PSV hebben de handen ineengeslagen om 1913 nieuwe bloeddonors te zoeken voor bloedbank Sanquin.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Een op de vier mensen heeft ooit donorbloed nodig om te genezen of zelfs in leven te blijven. Zo is er bijvoorbeeld bloed nodig tijdens de behandeling van kanker of na een verkeersongeluk. Sylvia van Es, President Philips Nederland, vindt het belangrijk dat Philips ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt: “We hebben al langere tijd een samenwerking met Sanquin, waarbij we onze medewerkers oproepen onder werktijd bloed te doneren. Dat past bij ons gezondheidstechnologiebedrijf met roots in Eindhoven. Vanwege het naderende tekort aan donors, breiden we nu samen met PSV de zoektocht uit naar nieuwe donors in de gehele regio. Zo maken we samen nog meer impact.”

Bloedverwanten

"Philips zit in het bloed van PSV", aldus Norberth Korsmit, Creatief Directeur bij Triple Double. "En aangezien bloed een cruciale rol speelt in een mensenleven en één op de vier mensen in zijn of haar leven ooit bloed nodig heeft, was het idee voor deze campagne snel geboren. Daarom is het goed dat Philips en PSV samen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om de zoektocht naar 1.913 nieuwe bloeddonors in de regio te starten.”

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates