Nederland Waterstofland 2030

Met de oproep aan bedrijven en organisaties ‘Zet jezelf op de kaart’ trapt Missie H2 de olympische waterstofcampagne af richting en tijdens de Zomerspelen in Parijs.

Onder de campagnevlag ‘Nederland hét Waterstofland 2030’ wil Missie H2 verbinden, inspireren en stimuleren. Het doel van de campagne is om samen met TeamNL positieve energie toe te voegen aan de al ingezette nationale waterstofbeweging ten behoeve van de energietransitie.

Waterstofkaart

Tijdens de Dutch Water Week, dat als eerste sportevent ter wereld waterstof gebruikte voor alle additionele energie, kwamen alle spelers bij elkaar om de Nationale Waterstofkaart te lanceren. De Waterstofkaart bevat de meest uitgebreide en actuele kaart van Nederland met de vele initiatieven die er al zijn. Bovendien biedt de interactieve kaart de unieke mogelijkheid door de tijd te reizen om de ontwikkeling van Nederland als hét Waterstofland 2030 te zien.

Missie H2

Met Missie H2 is partner van TeamNL en bestaat uit acht partijen uit de waterstofketen (Eneco, Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Toyota en Vopak) die de handen ineenslaan om samen met een groot aantal Nederlandse bedrijven en de overheid ‘Nederland Waterstofland’ te realiseren. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig: we hebben de Noordzee voor grootschalige productie van windenergie, de zeehavens als logistieke importhubs, enorm veel kennis over waterstof in de mobiliteit en huishoudens, grote industrieclusters die de overstap naar waterstof willen maken én een van de betere energietransportnetwerken van de wereld.

Michiel Bal, Missie H2: “Als we nu gezamenlijk een tandje bijschakelen, kan Nederland Waterstofland tijdens de zomerspelen in Parijs op koers liggen om onze waterstofmarkt vanaf 2030 volledig te laten functioneren. Als voorhoedespeler in de wereld.”

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates