Maak sport eerlijk.

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van La Vuelta Holanda 2022. In aanloop naar de eerste drie etappes op Nederlandse bodem wordt met de campagne ‘Maak sport eerlijk.’ aandacht gevraagd en fondsen geworven voor het mogelijk maken van sport voor iedereen.

De hoge kosten voor een sporthulpmiddel belemmeren sporters met een beperking vaak in het beoefenen van hun favoriete sport. Binnen de campagne vragen verschillende sporters met een beperking en actievoerders lokaal aandacht voor het eerlijk maken van sport.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen Nederlanders in de leeftijd 12-79 jaar met een motorische, auditieve, visuele of verstandelijke beperking. Maar 34% van deze groep is aan het sporten en bewegen tegenover 59% van de gehele bevolking.

De campagne is ontwikkeld door Triple Double in samenwerking met MIC, La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport.

Ook je steentje bijdragen aan het eerlijk maken van sport? Klik op de link en doneer:
https://fondsgehandicaptensport.gift/c/doneer-direct?p=47254196

Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar de vergoeding van een sporthulpmiddel vormt vaak een belemmering om aan de start te komen. Met de campagne willen we samen met La Vuelta Holanda sport eerlijk en mogelijk maken voor iedereen.

— Gwen Verhaegh, Manager communicatie en voorlichting Fonds Gehandicaptensport

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates