Innovation Clubhouse

Samen met TU Delft, KNVB en de Gemeente Amsterdam lanceert Triple Double het pilotproject Innovation Clubhouse; een uniek clubhuis dat fungeert als Living Lab waar technologische en sociale innovaties worden getest en doorontwikkeld.

Innovatie is essentieel voor sportclubs in Nederland om toekomstbestendig te blijven. Veel sportclubs kampen met uitdagingen als grote concurrentie, hoge energieprijzen, terugloop van bestuursleden en verouderde faciliteiten. Deze problemen worden nog eens versterkt door de veranderende consumptiegewoonten van nieuwe generaties. Om deze uitdagingen aan te gaan, is innovatie en slim inspelen op maatschappelijke trends cruciaal.

Met de focus op thema’s als klimaatverandering, energie, mobiliteit, educatie, sociale inclusie, circulair bouwen, gezondheid en sport zelf wordt de impact van innovaties op deze gebieden onderzocht en verbeterd. Het experimentele karakter van het Innovation Clubhouse maakt het mogelijk om met een integraal ontwerp verschillende uitdagingen in de buurt en diverse partijen aan te spreken om zich aan te sluiten. De opgedane kennis en ervaringen in het Innovation Clubhouse worden vervolgens beschikbaar gesteld voor clubs in heel Nederland.

TU Delft, KNVB en de Gemeente Amsterdam hebben in samenwerking met Triple Double, AMS Institute, Sportinnovator en Space&Matter het concept Innovation Clubhouse ontwikkeld. In de komende periode zal de samenwerking worden uitgebreid met meer partijen, om in 2024 te kunnen starten met het ontwerp en de realisatie van het Innovation Clubhouse in Amsterdam.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates