Cruyff Foundation en Triple Double verlengen samenwerking

Na een succesvolle samenwerking van drie jaar slaan de Johan Cruyff Foundation en Triple Double ook voor het komende jaar de handen in een. Het sportmarketingbureau ondersteunt de maatschappelijke organisatie met het maken en uitrollen van hun marketingplannen.

De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten. Hierbij focussen ze zich op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.

“Als bureau zijn we overtuigd van de kracht van sport voor de maatschappij. Want sport maakt mensen gelukkiger, gezonder en meer sociaal betrokken. Het is fantastisch wat de Cruyff Foundation op dit gebied voor elkaar weet te krijgen. We zijn blij op onze manier een bijdragen te kunnen leveren aan hun projecten.”

— Ruud van der Knaap

Een van de recente projecten waar Triple Double bij betrokken is, zijn de Creative Cruyff Courts. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de Cruyff Foundation worden drie courts onthuld in drukke stedelijke ruimtes. Deze ruimtes worden getransformeerd tot een Creative Court waardoor jongeren op straat kunnen sporten en spelen, en stadsbestuurders worden uitgedaagd om altijd creatief naar ruimte te kijken en deze te claimen voor sport en spel. In Barcelona en Rotterdam kan de jeugd al gebruikmaken van hun court. Het derde creative court zal nog dit jaar in Londen geopend worden.

“We zijn ontzettend blij met de hulp van Triple Double. Hun strategische en creatieve marketingkennis helpt ons om onze doelen te bereiken en ons verhaal richting onze achterban te versterken.

— Niels Meijer, directeur Johan Cruyff Foundation

Niels Meijer en Ruud van der Knaap spraken in de 32. Minutes SPORTNEXT-podcast over het jubileumjaar van de Cruyff Foundation, maar blikten ook vooruit. Waar staat de Cruyff Foundation anno 2023 voor, welke maatschappelijke ontwikkelingen wil de foundation teweegbrengen? Deze podcast luister je hier: https://open.spotify.com/episo....

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates