Philips

Bloedverwanten: Geef bloed voor een ander.

Nederland heeft een probleem. Er is bloedarmoede en het aantal nieuwe bloeddonors stagneert. Ook in Eindhoven, de moederstad van Philips is er een tekort van 2.000 donors. 2000 donors. Opvallend, omdat deze regio groot is geworden door haar sociale karakter. Daarom sloegen Philips, PSV en Sanquin de handen ineen. Het doel? 1.913 nieuwe bloeddonors binnen een half jaar, een verwijzing naar het jaartal dat Philips, PSV heeft opgericht. Want nog altijd stroomt het Philips-bloed letterlijk en figuurlijk door de aderen van PSV. Op het veld, maar ook daarbuiten.

Services

Copywriting
Creatie
Design
Media
Strategie
Video

Credits

Mark Engelen
Mønaerk
Paul van Vught
Make sports count

4.462

nieuwe bloeddonors in een half jaar

€3.000.000

geschatte PR-waarde

62%

meer donors dan in dezelfde periode zonder campagne

Maatschappelijk resultaat

Philips, Sanquin, PSV en andere betrokken partners hebben een teamprestatie van formaat geleverd. Het doel van de Bloedverwanten-campagne is ruimschoots behaald: in zes maanden tijd hebben 4.462 nieuwe bloeddonors zich gemeld. Normaal gesproken realiseert Sanquin in de regio Eindhoven 1000 nieuwe donors per jaar, in deze tijdspanne zouden dat er dus ongeveer 500 zijn. Bovendien loopt dit aantal nog steeds op, waardoor de campagne een duidelijk ‘long tail’-effect heeft

Voetbaloverstijgende impact

De campagne, die aanvankelijk regionaal werd ingezet, realiseerde een landelijk bereik. Niet in de laatste plaatst doordat BN’ers met enorm bereik, zoals Ruud van Nistelrooij, Giel de Winter en Xavi Simons hun netwerk inzette om de campagne extra aandacht te geven. Ook speciale uitzendingen op ESPN en aandacht in populaire (tv-)programma’s, zoals Op1, Humberto, Mattie & Marieke en de Wild, zorgde ervoor dat we ook mensen die geen band hebben met Philips en PSV in hart wisten te raken. Hét bewijs dat de Bloedverwanten-campagne club-overstijgende impact heeft gemaakt.

Veel waardering gaat uit naar Thijs Slegers. Een lichtend voorbeeld van hoe je het verschil kunt maken voor het leven van een ander.

Willen we in een maatschappij met polarisatie en zorgen weer een leuke give-away ontwikkelen? Of zou het moeten gaan om het ‘geven om een ander’? We kozen vol overtuiging voor dat laatste.

— Guus Pennings, head of Brand & Sponsorships

Benieuwd naar meer werk?

Bekijk wat we nog meer gemaakt hebben