Missie H2: zes bedrijven die krachten bundelen voor TeamNL

Nog voordat het eerste fluitje heeft geklonken en het eerste duel is uitgevochten zijn de Olympische Spelen van 2020 nu al bijzonder. Het toernooi in Tokio worden de eerste ‘Waterstofspelen’ ooit.

In aanloop hiernaartoe heeft een zestal Nederlandse bedrijven zijn krachten onder de naam Missie H2 gebundeld om waterstof via een partnership met TeamNL op de kaart te zetten. Triple Double gaf mede richting aan de propositie en droeg bij aan het ontwikkelen van de campagne.

Het is voor het eerst dat TeamNL een dergelijk partnership is aangegaan. De zes Nederlandse bedrijven – Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep, Port of Amsterdam en Groningen Seaports – zijn individueel geen partner van TeamNL. Ze zijn partner van Missie H2 (genoemd naar het waterstofmolecuul H2), dat op zijn beurt partner van TeamNL is.

‘Normaal is het zo dat één bedrijf ergens partner van wordt. Hoe gaaf is het dat niet direct een bedrijf, maar een prachtig thema als waterstof nu een partnership met TeamNL is aangegaan’, zegt Pieter Kuijpers namens Triple Double. ‘Het gaat hier niet om de branding van de bedrijven, maar om de missie die zij gezamenlijk hebben.’ Triple Double is trots dat het onder aanvoering van Gasunie haar steentje heeft kunnen bijdragen aan dit bijzondere partnership.

Voor een sportmarketingbureau is een partnership en campagne richting de Spelen iets speciaals.

— Pieter Kuijpers, Management Team Triple Double

De zes Nederlandse bedrijven zien het als een unieke kans om te laten zien welke waterstoftechnieken Nederland in huis heeft. Ze hopen de bekendheid en vertrouwdheid met de potentie van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten. Daarmee sluit Missie H2 naadloos aan bij de keuze van Japan om voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 voor waterstof te kiezen.

Ook voor Triple Double is het een bijzonder traject geweest. Het sportmarketingbureau maakte tijdens de Olympische Winterspelen van PyeongChang in 2018 kennis met Michiel Bal van Gasunie, waarbij het al direct ging over waterstof en TeamNL. Onder aanvoering van Gasunie zijn de juiste partijen bij elkaar gebracht en gesprekken voortgezet.

Kuijpers: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat er nu een coalitie is van zes prachtige bedrijven die een partnership met TeamNL heeft afgesloten voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2020. Niet alleen voor de missie van deze bedrijven, maar ook voor de Nederlandse sport. Zij heeft in aanloop naar een groot toernooi weer een geweldige partner mogen verwelkomen.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates