Kiki Bertens kiest voor Peugeot

Peugeot Nederland heeft zich verbonden als sponsor aan Nederlandse beste tennisster Kiki Bertens. Bertens gaat deel uitmaken van het in 2018 succesvol gelanceerde Peugeot NextGen Lions tennisprogramma. De samenwerking gaat van start tijdens de WTA Finals.

Ondersteuning nieuwe generatie tennistalent

Veelbelovend tennistalent verdient support. De stap naar het proftennis is zwaar en tegenslagen en onzekerheid moeten overwonnen worden. Het NextGen Lions tennisprogramma van Peugeot Nederland ondersteunt deze nieuwe generatie tennistalenten. De 27-jarige Bertens gaat samen met Peugeot aanstormend talent inspireren en motiveren om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Iedere jonge tennisser droomt ervan dezelfde successen als haar te kunnen behalen. Binnen het programma brengt ze meteen ook veel ervaring en een winnaarsmentaliteit mee. Naast de ervaren Robin Haase (32) zullen ook de huidige NextGenLions Tallon Griekspoor (23), Botic van de Zandschulp (24), Tim van Rijthoven (22) en Ryan Nijboer (20) zich daar aan kunnen optrekken.

Bertens: “Het plan van Peugeot spreekt me enorm aan. Ik weet hoe moeilijk het is om de top te halen en wat je er allemaal voor over moet hebben. Toen ik jonger was wist ik niet dat ik zo ver zou kunnen komen. Door nooit op te geven en dag in dag uit keihard te werken ben ik in staat geweest om mijn dromen te verwezenlijken. Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor de jeugd om ook te gaan tennissen. Daarom ben ik blij met Peugeot als partner. Ik vind het leuk dat ik vanuit het NextGen Lions programma mijn steentje ga bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw Nederlands tennistalent.”

Ik ben blij met Peugeot als partner. Ik vind het leuk dat ik vanuit het NextGen Lions programma mijn steentje ga bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw Nederlands tennistalent.

— Kiki Bertens

Met onder meer 7 gewonnen ITF-toernooien, 9 WTA titels, een ‘Most Improved Player of the Year-award’ in 2018 en een halve finaleplek tijdens Roland Garros (2016) is Bertens de onbetwiste nummer 1 van Nederland. De uit Breda afkomstige Bertens stond na haar winst bij het WTA-Toernooi van Madrid in mei van dit jaar zelfs op de 4e plek van de wereldranglijst, nog nooit stond een Nederlandse tennisster hoger genoteerd. Momenteel bezet ze de 10e positie.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates