Eredivisie Shirt Festival: een ode aan het voetbalshirt

Samen met de Eredivisie, Fox Sports, Santos en het AD lanceren we het Eredivisie Shirt Festival. Een ode aan 64 jaar Nederlandse voetbalhistorie, die start met een online verkiezing, ondersteund door alle Nederlandse profclubs. Een verkiezing van het allermooiste Eredivisie-shirt ooit.

Op een online platform kiezen fans uit ruim 1.754 voetbalshirts, gedragen door alle clubs die sinds 1956 in de eredivisie uitkwamen. Een unieke, nooit vertoonde collectie. Een feest der herkenning ook, want aan ieder shirt kleeft wel een verhaal, een herinnering of een anekdote.

Fans kunnen tot begin mei stemmen op hun favoriete voetbalshirt, waarna iedere club zijn eigen ‘mooiste shirt ooit’ bekend maakt. Een vakjury bestaande uit Jan-Joost van Gangelen, Frank Evenblij, Arno Kantelberg, Sjoerd Mossou en Victoria Koblenko kiest op 8 mei vervolgens het mooiste shirt uit de geschiedenis van de eredivisie.

Eredivisie Shirtbijbel
Voetbalmagazine SANTOS maakte speciaal voor deze campagne de Eredivisie Shirtbijbel: een standaardwerk dat vanaf 17 april in de winkels ligt. Daarin worden de bijzondere ontwerpen, de clubkleuren, de verhalen en de anekdotes van alle clubs uitvoerig belicht. Wat ook zal gebeuren door diverse Eredivisie- en clubkanalen, Fox Sports en het AD.

8 mei wordt door de Eredivisie tevens uitgeroepen tot Voetbal Shirt Vrijdag: de dag waarop iedere voetbalfan in Nederland zijn favoriete shirt draagt.

Lees snel verder

Bekijk meer gerelateerde updates