World Padel Tour

Amsterdam plays the game.

Tienduizenden bezoekers, kijkcijferrecords en miljoenen views op social media. De eerste editie van de World Padel Tour in Amsterdam, waarbij de absolute wereldtop aanwezig was, heeft iets los gemaakt in Nederland.

Services

Communicatie
Partnership management
Technologie
Strategie
Activatie
Creatie
Events
Design

Credits

Golazo Sports
Deux Agency
Timeless Investments
Mønaerk
Alyssa van Heyst
Make sports count

20.000

bezoekers WPT Amsterdam Open

7.000.000

totale social bereik

2.000.000

mediawaarde print en online berichtgeving

Spectaculaire opmars in Nederland.

In razend tempo is padel uitgegroeid tot een van de grootste sporten ter wereld. Ook in ons eigen land is de opmars spectaculair. Als bevestiging van de groei hostte Nederland van 28 september tot en met 2 oktober voor het eerst een toernooi op het allerhoogste niveau.

Het toernooi, dat werd georganiseerd door Triple Double, Golazo Sports en DEUX Agency, had als locatie de Centrale Markthal in Amsterdam. Deze leegstaande hal zonder faciliteiten werd omgetoverd tot een minifestival met een Spaanse tint.

"We wilden een minifestival creëren, met foodtrucks, barretjes, muziek en entertainment. Het open, urban karakter van de sport komt op deze locatie perfect tot uiting. Dit is de eerste editie en spelers en publiek moesten zich happy voelen en de Amsterdam Open een heel bijzonder en uniek evenement gaan vinden. Dat is gelukt."

— John van Lottum, Toernooi Directeur WPT Amsterdam

Partners ondersteunen uniek event.

Dat het een bijzonder en uniek evenement was, bleek wel uit partners die zich hebben verbonden aan het toernooi. Met onder meer Dentons, AA Drink, Circus en CBRE werd geproost op een samenwerking. De licentie van de World Padel Tour Amsterdam Open is in handen van Timeless Investments en Kroonenberg Groep, die het toernooi voor drie jaar naar Nederland halen.

"We maken in alle opzichten iets los met dit evenement. Het netwerk van partners dat zich voor meerdere jaren heeft gebonden aan de World Padel Tour Amsterdam Open, is nieuw en indrukwekkend. Alle wedstrijden zijn live op Ziggo Sport uitgezonden en de finaledagen RTL 7. Terwijl een Nederlands padelevenement op dit niveau nog niet eerder op de Nederlandse televisie is uitgezonden. Nooit deden zoveel Nederlandse padelspelers mee aan de kwalificaties en het hoofdtoernooi. Ook dat is een primeur waar we trots op zijn."

— Eric Lankers, Business Director Triple Double

Benieuwd naar meer werk?

Bekijk wat we nog meer gemaakt hebben