La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda

In de 76 voorgaande edities van La Vuelta was het slechts drie keer eerder voorgekomen dat dit wielerevent buiten Spanje van start ging. Dat maakt het extra bijzonder dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant de eerste drie etappes van La Vuelta 2022 mochten hosten. La Vuelta Holanda was geboren.

Services

Communicatie
Partnership management
Technologie
Strategie
Activatie
Creatie
Events
Design

Credits

Mønaerk
TDE
Make sports count

985.000

mensen langs de kant

2.000.000

kijkers per etappe La Vuelta Holanda

200

side events in doorkomst gemeenten

Na een afgelasting in 2020 mogen de provincies Utrecht en Noord-Brabant dan eindelijk de start van La Vuelta organiseren. In opdracht van deze provincies en de gemeenten Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda heeft Triple Double een grote bijdrage mogen leveren aan dit mondiale evenement. Deze rol binnen de Nederlandse projectorganisatie La Vuelta Holanda, is in 2019 bedongen door Michel van Grunsven en voormalig collega Dagmar van Stiphout.

Wanneer een groot internationaal wielerevenement naar Nederland komt, wil je daar als sportmarketingbureau onderdeel van uitmaken. Zowel voor als achter de schermen is er door verschillende Triple Double'ers immens veel en mooi werk verzet. Van het ontwikkelen van de huisstijl tot aan het sluiten van waardevolle partnerships.

— GUIDO KLOMP, BUSINESS DIRECTOR TRIPLE DOUBLE

In voorbereiding op de start in 2020 ontwikkelde Triple Double de commerciële- en marketingstrategie, huisstijl, website en ontwikkeling en implementatie van de city dressing. Vanwege de coronapandemie werd het event afgelast. Eind 2021 zijn de werkzaamheden weer opgepakt. Partnership managers Eric Lankers en Matt Bolhuis bouwden het partnerhuis en onderhielden alle relaties met de official partners. Sportmarketeer Inge Rombouts was medeverantwoordelijk voor de marketing en communicatie, en heeft ervoor gezorgd dat La Vuelta Holanda goed zichtbaar is in alle parcoursgemeenten. Daarnaast heeft Triple Double meegewerkt aan het maatschappelijke partnerschap van Fonds Gehandicaptensport. Vanuit de gedachte dat iedereen mee moet kunnen doen, is de campagne ‘Maak sport eerlijk’ door ons ontwikkeld. Het werven van fondsen voor de realisatie van sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking stond centraal.

Benieuwd naar meer werk?

Bekijk wat we nog meer gemaakt hebben